Diabetescoaching particulieren


Ben jij op zoek naar een diabetescoach? Dan kun je terecht bij Coachpraktijk Natuurlijk Loop Pad. Ik ben gespecialiseerd in het coachen van diabetes patiënten.

Herken jij je in de volgende vragen?

 • Ik wil leren omgaan met mijn nieuwe identiteit
 • Hoe moet ik mij gedragen of moet ik mij anders gedragen met diabetes?
 • Hoe geef ik de diabetes een plek in mijn leven?
 • Wat moet ik kunnen wanneer ik diabetes heb?
 • Hoe reageren mensen op mij als ik vertel dat ik diabetes heb?
 • Hoe reageer ik op mijn omgeving?
 • Wat en hoe vertel ik het mijn omgeving?
 • Waarom krijg ik een schuldgevoel als ik mijn glucosewaarden niet op peil krijg?
 • Ik voel mij onbegrepen
 • Ik ben snel boos, geïrriteerd of teleurgesteld
 • Ik voel me angstig en onzeker met diabetes
 • Hoe ga ik om met diabetes op bijv. werk of school?

Ik kan je hierbij helpen ...

 

Wanneer je je in een of meer van bovenstaande vragen herkent nodig ik je uit om contact met mij op te nemen om samen jouw vraag te onderzoeken en op weg te gaan naar nieuwe inzichten. Samen gaan wij stappen zetten in jouw leven en stellen wij haalbare doelen. Voor mij is het belangrijk dat je je veilig en vertrouwd voelt daarom voeren we eerst een (gratis) intakegesprek vooral om kennis te maken en de coachvraag te verkennen.

Wil je meer informatie over diabetes dan kun je ook terecht op de site van het Diabetesfonds

Wil je kennismaken?

 

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Ontdek het zelf ...

 

Direct contact

Een goede diabetescoach

Ook gaandeweg na verloop van jaren kunnen er vraagstukken ontstaan waar je graag antwoord op zou willen en die we kunnen behandelen in een coachsessie.

Daarnaast zijn er situaties in je leven die veel invloed kunnen hebben op jouw diabetesregulatie, zoals, zwangerschap, scheiding, verhuizing, ziekte. Ook dit kan tot een behoefte aan coaching leiden.

Belangrijk is om deze vraagstukken serieus te nemen en hier mee aan het werk te gaan. Zou je langere tijd hier mee rondlopen dan zou dit kunnen lijden tot angst, spanning en stress en dit zijn nu precies factoren die veel invloed hebben op de bloedsuikerwaardes en dus op de gezondheid van iemand met diabetes.

Aanpassingen in jouw leefpatroon

Diabetes is een chronische ziekte die niet alleen lichamelijke maar ook sociaal-emotionele gevolgen kan hebben. Leven met diabetes vraagt om aanpassingen in jouw leefpatroon, zoals het inpassen van de zelfzorghandelingen, het aanvaarden van ongemak en het eventueel leren omgaan met lichamelijke beperkingen.

Diabetes verschilt van andere chronische aandoeningen door een aantal steeds terugkerende aspecten. Meerdere keren per dag zal je moeten nadenken over beweging en voeding en de invloed hiervan op de bloedglucose en de eventuele schommelingen van de bloedglucosespiegel, die het normale functioneren kunnen belemmeren.

Coachtraject: Op Pad met Diabetes


Tijdens dit traject kijken we naar jouw vraagstuk dat indirect of direct te maken heeft met diabetes. Je leert je jezelf beter kennen door bewust te worden van jouw gedrag en gewoontes. Door je vragen te stellen, samen oefeningen te doen en je opdrachten te geven, kom je dichter bij jezelf en van daaruit gaan we aan het werk.

Patronen doorbreken

We onderzoeken samen welke belemmeringen, angsten en uitdagingen er zijn. Erkenning, verwerking, patronen doorbreken en nieuwe vaardigheden aanleren helpen je daarmee om te gaan. In dit coachtraject leggen we de focus op het versterken van je eigen kracht en het vinden van balans in een leven met diabetes. Tijdens dit proces loop jij je eigen pad en als coach help ik je de juiste route te vinden in jouw leven met diabetes.

Waarom bij mij?

Omdat ik graag mijn ervaringen van de afgelopen 20 jaar als diabeet met jou wil delen. Ik weet als geen ander dat het krijgen en doorleven van deze chronische ziekte niet altijd makkelijk is, maar ook niet onmogelijk.

Op mijn 25e kreeg ik te horen dat ik diabetes type 1 had, vanaf dat moment veranderde er veel in mijn leven.

Disciplines van het diabetesteam

Ik kreeg te maken met vele disciplines van het diabetesteam namelijk de diëtiste, diabetesverpleegkundige, oogarts, internist en pedicure. Iedereen had mij iets te vertellen, en ik ontving veel (medische) informatie. De zorg is er in zijn geheel op gericht om het jou als diabeet medisch zo comfortabel mogelijk te maken. De juiste bloedwaardes, goede voeding, beweging etc. Maar wat ik ook heb ervaren is dat de huidige diabeteszorg met name gericht is op met name het medische deel.

Diabetescoach inschakelen

Als diabetescoach wil ik jou graag begeleiden om jouw Natuurlijke Pad te vinden en deze intensieve ziekte een plek in je leven te geven, zodat je op jouw eigen manier de draad weer op kan pakken zonder diabetes de overhand te laten nemen of te negeren. Ik wil je leren dat er een manier is om samen te leven met de diabetes.

Bewustwording: hoe werkt het voor jou?

Ik wil je leren en bewust maken van hoe het bij jou werkt, wat er met jouw lichaam gebeurd en hoe je naar jezelf kijkt. Een van de manieren die bij mij heel goed heeft gewerkt is om naar buiten te gaan in de natuur en soms letterlijk stil te staan bij wat je op dat moment bezig houdt.

Gedrag en gewoontes

Door met aandacht en zonder te oordelen naar jezelf te kijken, zal je je bewust worden van je gedrag en gewoontes. Maar ook kun je op deze manier op een bewuste manier kijken naar de diabetes of juist even focussen op iets anders. Graag wil ik je dit ook laten ervaren, omdat ik weet wat het voor je kan doen. Tijdens een aantal coachsessies gaan we aan de slag met jouw coachvraag en stellen we een doel waar we naartoe werken.

Het traject

 

Een overzicht

- Het traject neemt ongeveer 3 maanden in beslag
- Telefonisch intakegesprek van circa 30 minuten
- 4 wandelcoachsessies van circa 1,5 uur (indien gewenst kunnen we ook in mijn praktijkruimte enkele coachgesprekken voeren)
- Opdrachten en tools om thuis mee verder te gaan
- Ondersteuning via e-mail/telefoon bij vragen

 

Jouw investering

 

De prijs van dit Coachtraject voor particulieren bedraagt € 300,00 incl. BTW.

 

Interesse? Hoe nu verder?

 

Je belt/mailt mij voor het maken van een afspraak voor een intakegesprek (ca 30 minuten).

Tijdens dit intakegesprek leren wij elkaar beter kennen en bespreken wij de coachvraag, daarna beslis jij of je verder wilt gaan.

Direct contact