Bewuster bewegen en diabetes

Bewuster bewegen en diabetes

In mijn vorige blog heb ik geschreven over bewuster eten. Ik ben ik mij de laatste tijd ook meer en meer bewust van het belang om te bewegen. En als ik goed naar mijn lichaam luister merk ik ook dat als ik niet beweeg mijn lichaam en de bloedsuiker hierop reageert.

Bewegen in allerlei vormen

Ook voor mij is het niet altijd mogelijk om tijd te maken voor een lange wandeling. Soms los ik dat dan op door op de fiets wat boodschappen te doen, een half uurtje te schoffelen in de tuin, op de crosstrainer te gaan staan (die niet mijn voorkeur heeft, saai) of yoga oefeningen te doen.

Goed voor mijn lichaam zorgen

Voeding en beweging staan de laatste tijd hoger in mijn lijstje van de dagelijkse dingen die ik graag wil doen. Waarom? Omdat ik het belangrijk vind om goed voor mijn lichaam te zorgen, zodat eventuele complicaties zolang mogelijk wegblijven.

Kiezen voor mijzelf

Soms blijven daardoor huishoudelijke dingen 1 of meerdere dagen liggen, vroeger zou ik dat nooit laten gebeuren. Want van huis uit heb ik meegekregen dat je eerst de dingen doet die je moet doen (en dat is het huishouden en werk buitenshuis) en daarna de andere dingen.

Dus werkte ik eerst alles af qua werk, boodschappen, klusjes etc. en was dan vervolgens te moe om nog iets anders te doen. Waardoor ik weer wat gefrustreerd de dag afsloot want ik wilde het wel graag doen.

Spontane dingen (i.p.v. moeten)

Zo heb ik het jarenlang gedaan en dan blijven die mooie spontane wandelingen, yoga oefeningen, lekkere recepten allemaal achterwege en houd je een leven over waarin heel veel “moeten” zit. Want er is altijd wel iets wat nog gedaan moet worden.

Door bewuster te zijn van mijn gedrag en meer in het moment te leven en van de momenten te genieten, maar ook om ruimte vrij te maken wat voor mij echt belangrijk is, is er wel degelijk iets veranderd. Dit is niet van de een op de andere dag gegaan en soms verval ik nog wel eens in het oude patroon en komt die oude overtuiging dat alles af moet nog even om de hoek, maar gelukkig steeds minder.

Mindfulness, wandelen en yoga

Bewegen en met name wandelen, mindfulness en yoga is voor mij niet alleen een manier om de bloedsuiker op peil te houden maar ook een manier om te ontspannen. Dan kan ik ook helemaal in het moment zijn in het nu en geniet ik van de natuur en de mensen om mij heen.

Gerelateerde artikelen

Vragen

Heb je vragen? Neem gerust contact met mij op of laat een reactie achter.

About Agnes Jaspers

Ik ben Agnes, de drijvende kracht achter Natuurlijk Loop Pad. Ik heb een grote passie om mensen te helpen in hun kracht te staan. Een van mijn specialismen is diabetescoaching.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *