Bewuster eten en diabetes

Bewuster eten

Ik merk dat ik de laatste tijd meer bezig ben met voeding, steeds meer ben ik mij ervan bewust en stel ik mezelf de vraag: wat eet ik, en hoe zit het met de koolhydraten. Hoe is dat zo gekomen zal je je afvragen?

Neuropathie

Dat zal ik je vertellen, onlangs werd een familielid van mij die diabetes type 2 heeft geconfronteerd met een plotseling optredende heftige vorm van neuropathie. Het lopen gaat moeilijker aangezien de voeten gevoelloos worden en daardoor is het ook minder makkelijk om de balans te bewaren met daarbij de heftige zenuw pijn.

Bewuster leven, bewegen en eten

Dat dit in korte tijd zo’n heftige vorm kan aannemen, maakt dat het mij wel aan het denken heeft gezet. En onbewust is het proces van nog bewuster leven, bewegen en eten in gang gezet. Dat betekent vaak wel vooruit denken en plannen, maar ook merk ik dat ook anderen in mijn omgeving hierdoor bewust worden van hun eet patroon.

Niet alleen bij diabetes

Want natuurlijk is een gezond voedings- en beweegpatroon niet alleen goed voor mensen met diabetes dat geldt voor iedereen.

Door bewuster om te gaan met wat ik allemaal eet en drink wordt het voor mij ook makkelijker om nee te zeggen. Ik weet wat er in bepaalde producten zit en ik weet ook wat het met mijn bloedglucosewaarden doet.

Koolhydraatrijke producten vermijden

Behalve fruit probeer ik zoveel mogelijk koolhydraatrijke producten te vermijden in mijn dagelijkse voedingspatroon. Zolang ik thuis ben en zelf alles kan bepalen gaat dat heel goed, ik maak natuurlijk de gerechten die ik lekker vindt en neem daar de tijd voor.

Koolhydraatarme pannenkoekjes

Maar ik merk wel dat als ik ergens heen ga dat ik dan wat creatiever moet zijn. Laatst was ik op pad en zat rond lunchtijd in de auto, normaal eet ik tijdens de lunch altijd een salade, dat vond ik niet zo handig dus heb ik wat gegoogeld bij koolhydraatarmerecepten.nl en kwam ik uit op koolhydraatarme pannenkoekjes.

Buiten je gewone voedselpatroon kijken

Dus ‘s morgens even gemaakt en onderweg van gesmuld. Het bijkomend voordeel hiervan is dat je er wat meer moeite voor doet en energie insteekt en dat het dan ook anders smaakt. En het nodigt uit om eens buiten je gewone voedselpatroon te kijken wat er nog meer is. En het beste wat het mij kan opleveren is dat ik mooiere bloedsuikerwaarden heb en kan houden!

Gerelateerde artikelen

Vragen

Heb je vragen? Neem gerust contact met mij op of laat een reactie achter.

About Agnes Jaspers

Ik ben Agnes, de drijvende kracht achter Natuurlijk Loop Pad. Ik heb een grote passie om mensen te helpen in hun kracht te staan. Een van mijn specialismen is diabetescoaching.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *