Uit eten en diabetes?

Ken je dat? Gezellig met je collega’s een keer uit eten. Leuk om elkaar om deze manier ook beter te leren kennen. Je hebt vooraf geprikt en de suiker is mooi op waarde, je suiker is zelfs ietwat aan de lage kant. Na allemaal te hebben geproost komen de menu’s op tafel. Daar was je aan toe, want doorgaans eet je eerder, dus de friet die erbij geserveerd wordt laat je je heerlijk smaken.

Mag jij alles eten?

De collega naast je vraagt je: mag je nou alles eten? En je denkt, daar ga ik weer, weer uitleggen hoe het werkt qua koolhydraten tellen, vooraf suiker meten etc etc. De andere collega’s zijn ook nieuwsgierig en al snel gaat het gesprek over jouw diabetes. En door je hoofd spookt: Hee maar dat was niet de bedoeling ik was hier ook om gezellig uit eten te gaan, ik ben hier iedere dag al mee bezig!

Constant uitleggen

Dan wordt de dessertkaart rondgedeeld, en je kunt de aardbeien met slagroom makkelijk nemen heb je uitgerekend en besteld dit dus ook. De ober serveert uit en bij jou aangekomen, zeggen je collega’s kan dat wel? Is het niet te zoet voor je? Pff je zou je toetje wel willen laten staan maar opnieuw leg je uit dat dit echt wel kan.

Ook ik heb dit in de eerste “diabetes jaren” zo ervaren en vond het niet zo fijn om het allemaal steeds te moeten uitleggen. En ik dacht wat gebeurd er nu steeds met mij, wat doet dit met mij? En wat kan ik hieraan doen?

Dit kun je doen?

Wat ik heb gedaan en wat voor mij veel rust gaf was, vooraf op het werk een keer uitleggen wat diabetes is, hoe het werkt, en dat alleen ik kan bepalen wat ik op dat moment kan, mag en wil eten.

Contact

Herken jij je in bovenstaande? Probeer het eens op deze manier. Mocht het niet lukken en voel jij je hier nog steeds niet fijn bij, dan kunnen we samen eens kijken of er nog andere manieren zijn die ervoor zorgen dat ook jij kan genieten van jouw etentjes met collega’s.

About Agnes Jaspers

Ik ben Agnes, de drijvende kracht achter Natuurlijk Loop Pad. Ik heb een grote passie om mensen te helpen in hun kracht te staan. Een van mijn specialismen is diabetescoaching.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *