Hoge bloedsuiker ‘s nachts door uitstelgedrag

Hoe herken je diabetes?

Vannacht was het weer zover. Ik werd rond 5.00 uur wakker had het bloedheet, en dacht wat heb ik een droge mond, en voelt mijn lijf raar aan. Eerst maar eens meten en ja hoor 14.9. Bah, gisteravond ben ik ook al wat hoger gaan slapen met 11.9 en heb ik wat extra eenheden insuline genomen.

Niet meer bij nagedacht dat ik mijn naald had moeten vervangen voor de nacht. Nou ja eigenlijk wel, maar in de flow van de dag is het er bij ingeschoten en heb ik het weer mooi een dagje opgeschoven. Want een nieuwe infuusnaald zetten blijf ik niet grappig vinden. Daarentegen het meten van de bloedsuiker is geen enkel probleem.

soms-moet-je-patronen-doorbreken-om-te-veranderen

Wikken en wegen, wat zal ik doen

En daar lig je dan, af te wegen wat je zal gaan doen, zal ik nog een keer extra bolussen en zien hoe ik om 6.30 uur opsta of zal ik de naald nu vervangen?

Met daarbij de gedachte dat ik manlief wakker maak en zelf klaarwakker zal zijn en niet meer zal slapen. Maar wel met een betere suiker als ik straks opsta.  Wikken en wegen, maar uiteindelijk toch maar besloten er uit te gaan en te vervangen.

Patroon doorbreken

Vreemd ik ben zo druk bezig met het tellen van koolhydraten en gezonde voeding en beweging, maar hier zit toch nog wel een verbeterpuntje. Mijn voornemen na vannacht was dan ook om voortaan mijn momenten van het vervangen van de infuusnaald in mijn agenda te zetten. En dat heb ik zojuist gedaan!

Trots op mezelf dat ik het zo heb aangepakt en dat ik het nu in de agenda heb gezet. Soms moet je patronen doorbreken om dingen te veranderen. Dit was er zo één!

Gerelateerde artikelen

Vragen

Heb je nog vragen? Stel ze gerust door een reactie achter te laten. Ook kun je contact met mij opnemen.

About Agnes Jaspers

Ik ben Agnes, de drijvende kracht achter Natuurlijk Loop Pad. Ik heb een grote passie om mensen te helpen in hun kracht te staan. Een van mijn specialismen is diabetescoaching.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *