Hypo vroeg in de ochtend?

En hypo vroeg in de ochtend, heb jij dat ook wel eens?

De wekker gaat om 7.00 uur je staat op en je voelt ‘m al aankomen, de hypo daar is hij weer. Bibberend, zwetend en wat ongecontroleerd loop je naar de keuken om iets te eten klaar te maken. Je moet tenslotte de kinderen naar school helpen, de hond uitlaten en naar het werk. Het lukt je nog net zelf om eten en thee klaar te maken.

Meer eten?

En dan roept dat stemmetje: “ Meer, meer er moet meer in eten gooi het er maar in!”, je weet dat je daardoor in een hyper terecht kom. Soms lukt het om dit te weerstaan maar vaak ook niet, met als gevolg dat je een hele dag bezig ben om de suiker weer op in orde te krijgen.

Ervaring uit de praktijk

Ook ik ervaar dit nog regelmatig, ontzettend vervelend die hypo, slechte timing dus weg ermee en flink wat eten. Wat ik voor mezelf heb bedacht is dat ik in ieder geval aan mijn huisgenoten laat weten dat ik een hypo heb en dat ik even de tijd nodig heb om deze te verwerken. Daarnaast maak ik een lekker ontbijt voor mezelf klaar waarbij ik veel moet kauwen, dat klink misschien raar, maar ik ervaar dat ik een enorme kauw- en eetbehoefte heb en als ik een schaaltje yoghurt maak met muesli, wat noten en fruit scheelt dat enorm. En indien nodig neem ik nog een volkoren cracker erbij.

Contact opnemen

Op deze manier creëer ik voor mezelf de ruimte en tijd om de hypo op te lossen op een gezonde manier. Herken jij je in bovenstaande? Probeer het eens op deze manier. Mocht het niet lukken en voel jij je hier nog steeds niet fijn bij, dan kunnen we samen eens kijken of er nog andere manieren zijn die ervoor zorgen dat ook jij jouw hypo kan oplossen op een manier die bij jou past en voldoening geeft.

About Agnes Jaspers

Ik ben Agnes, de drijvende kracht achter Natuurlijk Loop Pad. Ik heb een grote passie om mensen te helpen in hun kracht te staan. Een van mijn specialismen is diabetescoaching.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *