Leef jij op de automatische piloot? Hier een waardevolle tip om dit los te laten.

Leven op de automatische piloot is hard werken.  Dit heb ik ook ervaren, jaren heb ik ook zo geleefd. Aan het einde van de dag was ik blij dat ik deze dag was doorgekomen maar had ik eigenlijk niets meegekregen van wat ik die dag had gedaan. Ik had hem doorgewerkt. Dit heeft bij mij geresulteerd in een burn-out, en na de burn-out moest ik weer leren om niet alleen te denken maar ook te voelen en te ervaren.  Dat is gelukt, en met succes, en ik vind het fijn om jou hier ook mee verder te helpen!

Eén voor één

Dus als je je in het  bovenstaande herkend zou ik je graag gelijk een oefening mee willen geven waar je mee aan de slag kan.  Ik heb mezelf namelijk aangeleerd om de dingen die ik doe één  voor één  te doen, en heel belangrijk.. …. met aandacht! Wanneer je dit toepast zal je merken dat het je rust zal geven en het zorgt ervoor dat je in dat bepaalde moment blijft. Door in de alledaagse praktijk dit soort oefeningen in te bouwen leer je om meer in het moment  en uit je hoofd te blijven en, nog belangrijker,  uit de automatische piloot. Je zet jezelf terug in waar je op dat moment mee bezig bent.

Een mooie oefening daarvoor is je met aandacht aankleden.

Je pakt de kledingstukken uit de kast. Pak ze één voor één vast, voel de stof en kijk ernaar. Trek de kledingstukken één voor één aan en om echt met je aandacht erbij te blijven benoem je de kledingstukken, dus t-shirt, trui, broek, sokken etc.  Voel hoe de kleding om je heen sluit en kijk ernaar en kijk naar jezelf. Zo zorg je dat je in het moment blijft en met aandacht de dingen doet die je doet, en dat is waar het uiteindelijk om gaat.. Herhaal dit dagelijks en je zult merken dat het aankleden een bewust moment zal worden wat misschien daardoor ook een rustmoment kan worden.

Op deze manier, met kleine oefeningen, kun je dit verder uitbouwen in andere dagelijkse momenten zoals tandenpoetsen, douchen, eten etc.

Want waar jouw aandacht is ben jij !!

Ik nodig je uit om het eens te proberen en lees graag wat jouw ervaring is!

About Agnes Jaspers

Ik ben Agnes, de drijvende kracht achter Natuurlijk Loop Pad. Ik heb een grote passie om mensen te helpen in hun kracht te staan. Een van mijn specialismen is diabetescoaching.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *