Mijn Missie voor Diabetici

Missie Diabetes Coach

De afgelopen tijd ben ik druk bezig geweest om mijn missie duidelijk en helder te krijgen en op papier te  zetten. Dat is nog niet zo gemakkelijk, want de vraag die ik hiermee aan mezelf stel is eigenlijk:” Wat wil ik bijdragen aan deze wereld?” En hoe geef ik hier vorm aan? Het is iets wat mij flink bezig heeft gehouden, maar ik ben er uit.

Mijn missie is: “Mensen met Diabetes inzicht geven in hun gedrag en gevoelens en ze in het hier en nu te zetten en te leren waarnemen en erkennen wat er nu is, dit alles zodat ze weer gaan LEVEN in plaats van op de automatische piloot te BESTAAN”.

Inzicht in gevoelens

Ik hoor en zie om mij heen veel mensen met diabetes die alles doen om te overleven in plaats van te leven met de diabetes en hierdoor vaak tegen dezelfde situaties, problemen en ongemakken aanlopen. Het leven met diabetes draait veelal om het meten van bloedsuikers, toedienen van insuline, hypo ’s en hypers, voeding, beweging en bezoek aan artsen en specialisten.

Hoe ga je om met gevoelens van teleurstelling?

Maar hoe ga je om met gevoelens van teleurstelling, bijvoorbeeld omdat ondanks dat je je keurig aan je voedingsschema, rust en beweging hebt gehouden de bloedsuiker niet de gewenste waarde heeft? Wat doe je met gevoelens van onmacht en verdriet en gedachten van ik doe het niet goed, het lukt me niet?  Door inzicht te krijgen in hoe je het doet, kun je overzicht krijgen, en kun je ervoor kiezen om het anders te doen.

Inzicht in gedrag

Er zijn legio workshops die je kunt volgen op het gebied van voeding, insuline, hypo’s en hypers en deze geven jouw ongetwijfeld veel praktische tips. In mijn workshop zal je op een andere manier leren kijken naar jouw leven met diabetes. Ik ga het verschil maken door jou inzicht te geven in jouw gedrag ten aanzien van de diabetes. Hierbij gaat het dus niet om WAT je doet maar HOE je het doet.

Meer rust in hoofd en lichaam

Je hebt je, waarschijnlijk onbewust een bepaald gedrag eigen gemaakt, logisch dit is zoals je gewend bent ermee om te gaan, het is een patroon geworden en soms gaat dat zelfs op de automatisch piloot. Ik nodig je uit om te kijken, te horen en te ervaren hoe je doet wat je doet.  Ben je eraan toe om iets veranderen aan jouw gevoel of gedachten?

Ik garandeer je dat jij alles in je hebt om je gedrag en daarmee jouw gevoel en gedachten te veranderen waardoor jouw leven met diabetes anders zal worden. Je zal je energieker voelen en meer rust in hoofd en lichaam ervaren. De keuze is aan jou! Het feit dat je diabetes hebt staat vast, maar hoe jij ermee omgaat dat is je eigen keuze!

Mijn motto in deze is: Mooier kunnen we het niet maken, maar wel gemakkelijker!

nlp-missie-diabetici-inzicht-overzicht-uitzicht

Gerelateerde artikelen

Workshop: Hoe ga ik om met diabetes, inzicht in gevoelens en gedrag

Op dit moment ben ik samen met mijn collega Marielle van Veen een workshop aan het ontwikkelen waarbij je inzicht krijgt in je gedrag ten aanzien van de diabetes en je handvaten krijgt hoe jij dit anders kunt gaan doen. Deze workshop zal in januari 2017 gaan plaatsvinden. Heb je interesse of behoefte aan meer informatie stuur mij dan een mail via : info@natuurlijklooppad.nl.

About Agnes Jaspers

Ik ben Agnes, de drijvende kracht achter Natuurlijk Loop Pad. Ik heb een grote passie om mensen te helpen in hun kracht te staan. Een van mijn specialismen is diabetescoaching.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *