Diabetes en zelfvertrouwen

Diabetes en zelfvertrouwen

Een veel gehoorde (hulp) kreet onder mensen met diabetes is: ik krijg de bloedsuiker niet onder controle, ik doe mijn best, maar het lukt mij niet. Ook bij mij zijn er periodes dat het minder gaat met de bloedsuikerwaarden.

En daarom ben ik de afgelopen maanden intensief aan de slag gegaan samen met de diëtiste. We hebben een plan gemaakt om uit te zoeken hoe we de waardes beter kunnen krijgen. Voor mij is dit een geslaagd plan want de waardes verbeteren inmiddels aanzienlijk en dat is fijn om te mogen ervaren.

Het lukt niet! Ik kan t niet!

Maar het kan ook anders gaan. Het kan ook zo zijn dat je al zoveel jaren bezig bent om de waardes op orde te krijgen, en al de hulp hebt ingeschakeld van diëtiste of diabetesverpleegkundige, maar toch het gevoel hebt dat je het allemaal zelf moet doen en dat het niet lukt. Hierbij verlies je soms langzaam het vertrouwen in jouw kunnen en wordt de diabetes een zware last om te dragen.

Hierbij gaat het niet alleen meer om de vaardigheid van het kunnen toepassen van de vaardigheden voor een goed diabetesregulatie, maar ook om het vertrouwen in jezelf. Want hoe denk je over jezelf ten opzichten van de diabetes? Wat moet je van jezelf kunnen? Wat leg je jezelf op? En hoe voel je je daarbij?

 

NLP, Diabetes en zelfvertrouwen

 

Samen werken aan jouw zelfvertrouwen

Dan is het fijn om er samen over te praten, en uit te zoeken hoe het bij jou werkt. Wat is jouw gedrag? Wat zijn jouw gewoonten en hoe kijk je naar jezelf? Door je vragen te stellen, samen oefeningen te doen en je opdrachten te geven, kom je dichter bij jezelf en van daaruit gaan we aan het werk met jouw zelfvertrouwen.

We onderzoeken samen welke belemmeringen, angsten en uitdagingen er zijn. Erkenning, verwerking, patronen doorbreken en nieuwe vaardigheden aanleren helpen je daarmee om te gaan. Tijdens dit proces loop jij je eigen pad en als coach help ik je de juiste route te vinden in jouw leven met diabetes.

Gerelateerde artikelen

Vragen

Heb je nog vragen? Stel ze gerust door een reactie achter te laten. Ook kun je contact met mij opnemen.

About Agnes Jaspers

Ik ben Agnes, de drijvende kracht achter Natuurlijk Loop Pad. Ik heb een grote passie om mensen te helpen in hun kracht te staan. Een van mijn specialismen is diabetescoaching.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *