Intuïtief Schilderen

Vorig jaar geleden ben ik in aanraking gekomen met intuïtief schilderen. En wat was dit voor mij een ontdekking en eye opener letterlijk en figuurlijk. Ik heb ervaren dat deze vorm van schilderen kan leiden tot het dichter bij jezelf komen en tot vele nieuwe inzichten. Want hoe fijn zou het zijn om op een doek te zetten wat je niet makkelijk kan verwoorden?

En wie weet kan dit een manier zijn om in plaats van woorden kleur te geven aan wat in jou leeft. Eindelijk kun je de woorden een plek geven door te schilderen

Hoe werkt het?


Voorafgaand aan het maken van het schilderij, maken we een wandeling en/of doen we een visualisatieoefening. De reden hiervoor is om tot jezelf te komen, en los te komen van het denken en van alle dagelijkse beslommeringen.

Vanuit de wandeling/visualisatie neem je plaats achter de ezel, en start je door kleuren en kwasten te kiezen die jou op dat moment aanspreken. En daarna ga je beginnen en dat kan zijn met de kwast maar kan zeker ook heel goed met je handen. Mijn eigen voorkeur gaat uit om met mijn handen te schilderen, en waarom? 

Vind jij het lastig om woorden te geven aan wat in jou leeft?

 

Dan is intuïtief schilderen zeker iets voor jou!

 

Direct contact

Laat je gevoel spreken

 

Omdat ik dan het meest contact maak met het doek en met mezelf en daardoor dan echt in verbinding kom. Ik laat mijn gevoel en wat er in mij leeft spreken vanuit mijn handen naar het doek. Door met je handen over het doek te gaan en goed te voelen merk je dat er iets ontstaat, iets helemaal van jou, en hoe mooi is dat?

We starten vanuit de stilte en de rust, en na verloop van tijd werken we ook met begeleiding van muziek. Op deze manier kun je ook ervaren wat verschillende soorten muziek met je kunnen doen tijdens het schilderen.

Wat levert het op?

 

Wat is dan uiteindelijk het resultaat, wat levert het op? In ieder geval een zeer persoonlijk doek waarvan alleen jij weet hoe het ontstaan is en wat het symboliseert.

Het levert je ruimte op door datgene wat er wil zijn te laten stromen via het doek. Je komt dichter bij jezelf bij je gevoel en het zorgt voor nieuwe inzichten.

Nieuwsgierig?

 

Geef je dan op voor een training intuïtief schilderen. Check de agenda voor de data.

 

Naar de agenda