Mindfulness Wandelingen

 

Periodiek organiseert Natuurlijk Loop Pad een mindfulnesswandeling. In groepjes gaan we ongeveer anderhalf uur wandelen waarbij je heerlijk tot rust komt en leert in het moment te zijn. De wandelingen vinden plaats in de Drentse Bossen (Koekangerveld, Dwingeloo en Echten)

Heb je behoefte aan rust in je hoofd?

Herken jij je in de volgende vragen?

 • Hoe kom ik beter in contact met mezelf?
 • Hoe kan ik minder oordelen over mezelf?
 • Hoe leer ik leven in het hier en nu?
 • Hoe kan ik leren loslaten?
 • Hoe kan ik beter omgaan met stress?
 • Hoe krijg ik meer geduld en vertrouwen?
 • Hoe kan ik leren onthaasten? 

A mind is like a parachute. It only works when it’s open.”  – Frank Zappa

Wat is mindfulness?

Bij ‘mindful wandelenlopen we samen in stilte en zijn we met bewuste aandacht voor het hier en nu en nemen wat zich aandient in ons op. De natuur leidt ons vaak daarin en we staan stil bij wat er in onszelf omgaat en wat de natuur met ons doet.

Kortom, we maken wandelen tot een vorm van meditatie. Als we ons hoofd leeg kunnen maken van al die repeterende gedachten die er zo vaak zijn,  is er opeens ruimte voor nieuwe inzichten en ideeën. Mindfulness helpt ons daarbij. Zo leren we onszelf en de natuur steeds helderder waarnemen.

Word je bewust van hoofd en lichaam

We worden ons ook meer bewust wat er zich allemaal in ons hoofd en lichaam afspeelt en we leren steeds meer onze zintuigen te gebruiken tijdens het wandelen. Mindfulness betekent simpelweg: Bewust zijn van de huidige ervaring; aandacht hebben voor wat er gebeurt in het hier en nu, zonder te (ver)oordelen.

Waar je aandacht is, daar ben jij!

 

Maar heel vaak is onze aandacht niet in het hier en nu, maar in het verleden of de toekomst. En we leven vaak op de automatische piloot, zonder ons hier bewust van te zijn. Mindfulness is een vaardigheid die je kunt oefenen. De training gaat over de kunst om aanwezig te zijn in het hier en nu.

Met mindfulness leef je intenser. En door vaker je aandacht te sturen, leer je afstand nemen van de spinsels in je hoofd. Je kunt je beter concentreren, je ontspant makkelijker. De geest wordt rustiger.

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Ontdek het zelf ...

 

Direct contact

Mindfulnesswandeling, rust in je hoofd!

Tijdens deze wandeling doen we verschillende oefeningen om ons nog meer bewust te zijn van het hier en nu.

Uit onderzoek blijkt dat mindfulness zeer behulpzaam is bij allerlei specifieke aandoeningen zoals bijvoorbeeld stress, angst en depressie, pijnklachten, burn-out, vermoeidheid en onder andere zorgt voor de volgende verbeteringen:

 • de kans op stress en burn-out vermindert aanzienlijk
 • meer geduld en vertrouwen
 • het brengt rust en helderheid in je hoofd;
 • verhoogt de concentratie
 • beter slapen
 • minder piekeren over verleden en toekomst
 • je accepteert dingen beter zoals ze zijn

Koers bepalen in jouw leven

Dus waarom mindfulness? Om je vanuit je hoofd weer in je leven te zetten. Om weer te gaan genieten van ieder moment.

Om de vogels weer te horen fluiten, de geuren weer te ruiken, te voelen wat je in je handen hebt, de bewegingen van je lichaam op te merken. Helder naar de werkelijkheid te kijken. Aandachtig, en zonder oordeel in het moment aanwezig zijn, gewoon NU ZIJN.

Interesse? Hoe nu verder?

 

Check de agenda voor de geplande data m.b.t. de verschillende mindfulnessactiviteiten. Meld je aan via het contactformulier en je ontvangt van mij een bevestiging. De investering voor een mindfulnesswandeling in groepsverband bedraagt € 15,00 per persoon. Individuele mindfulnesswandelingen zijn ook mogelijk neem hiervoor even contact met mij op.

Bekijk agenda