Mindful tandenpoetsen

Mindfull leven: tanden poetsen

In het hier en nu leven is niet zo moeilijk. Ik heb een leuke mindfullness oefening voor je uitgeschreven die je elke dag kunt oefenen. Je leert mindful je tanden te poetsen

Poets je tanden met volle aandacht

Tandenpoetsen is een vaste gewoonte, iets waar je zelden echt over nadenkt. Vaak denk je tijdens het tandenpoetsen aan andere zaken. Wat je nog moet doen, wat er op het programma staat voor vandaag, of je checkt tussendoor je smartphone of het nieuws.

Probeer vandaag eens mindful je tanden te poetsen. Houd je aandacht bij de beweging van de tandenborstel in je mond. De smaak van de tandpasta, de haren die over je tanden glijden, het geluid van de elektrische borstel.

Houd je aandacht in het moment

Gebruik de gewoonte van tandenpoetsen als een herinnering om je aandacht in het moment te houden. Misschien lukt het je niet gedurende de volledige twee minuten dat je poetst, maar door het te proberen oefen je je aandacht. Je wordt er steeds beter in. Op deze manier kun je deze gewoonte ombuigen naar een dagelijkse mindfullnessoefening.

En wat levert het je op? Schone tanden én meer innerlijke kalmte. mindfulness tanden poetsen

Mindfulness is niets meer dan je aandacht naar het moment brengen. Hoe vaker je het lukt, des te leuker en lichter je leven wordt.

Alledaagse gebeurtenissen als leermoment

Gebruik kleine, alledaagse gebeurtenissen om vaker in het moment te leven. Zo’n kleine gewoonte helpt je je leven stap voor stap leuker te maken. En zodra je het jezelf aanleert, heb je er al snel een leven lang plezier van.

Mocht je dit nog niet zo makkelijk afgaan, dan nodig ik je uit om je in te schrijven voor één van mijn mindfulnesswandelingen.

About Agnes Jaspers

1 Comment

  1. Coby Bergsma | | Beantwoorden

    Wat een slim idee om een Mindfulness oefening toe te passen.

    Ik kijk uit naar je volgende tips.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *