Mindfulness, is dat gewoon lang stilzitten?

Hoe beoefen je mindfulness?

Er wordt mij wel eens gevraagd of mindfulness betekent dat je urenlange meditaties moet doen. Ik antwoord dan altijd dat dat voor mij niet zo is en dat ik graag korte en langere meditaties afwissel. Voor een ander kan dat natuurlijk wel zo zijn, iedereen kiest hierin wat voor hem/haar het beste/fijnste is.

Mindfulness betekent voor mij dit:

Voor mij is mindfulness met aandacht zijn in het hier en nu zonder te oordelen, te streven, met vertrouwen, een open houding, geduld, loslaten, acceptatie en compassie. En natuurlijk is het fijn en goed om in de loop van de tijd langere meditaties te doen. Maar je kunt ook gerust beginnen met  korte aandachtoefeningen.

In het hier en nu

Even kort in het hier en nu komen tijdens de drukte van de dag. Daarmee zet je jezelf even helemaal neer, even niet vooruit kijken of terug kijken maar ZIJN in het moment.

Mindfulness: Mindfulnesswandeling, training in Mindfulness

Korte ademruimte-oefening

Vandaag had ik zelf ook zo’n moment ik zat in de wachtkamer van het ziekenhuis voor controle en had eerst (natuurlijk) mijn berichten op mijn smartphone gecheckt en dacht ik wil hier nu even Zijn.

Dus haalde ik een paar keer rustig maar heel bewust adem en stelde mezelf de vraag hoe is het NU met mij. Daarna concentreerde ik mij op mijn ademhaling voor zo’n 3 a 4 minuten en ging mee in de golfbeweging van mijn ademhaling. Even in het NU in plaats van op facebook, twitter etc.

Oefening, speciaal voor jou!

Ik kan je aanraden om deze oefening met regelmaat eens te doen. Het is ook een  mooie oefening om aan het einde van de dag te doen. Probeer maar eens!

Mindfulnesswandelingen

Mocht je na dit artikel nog vragen/opmerkingen hebben of geïnteresseerd zijn in een mindfulnesswandeling? Neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op.

About Agnes Jaspers

Ik ben Agnes, de drijvende kracht achter Natuurlijk Loop Pad. Ik heb een grote passie om mensen te helpen in hun kracht te staan. Een van mijn specialismen is diabetescoaching.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *