Welke waarden zijn belangrijk binnen jouw werk?

Waarden binnen je werk

Afgelopen week heb ik weer een mooie Masterclass bij Bureau Land gevolgd in het kader van mijn Master NLP Practitioner opleiding. Dit keer hadden we het over waarden.

Hoe zit het met jouw waarden?

En de vraag was hoe zit het met jouw waarden? Welke zijn belangrijk voor jou in je werk? Eerlijk gezegd ben ik daar nooit zo mee bezig geweest, in ieder geval nooit zo van bewust geweest dat als jouw waarden niet matchen met de waarden binnen de organisatie, dat wel eens de reden kan zijn waarom deze baan het dan net of helemaal niet is. Voorbeelden van waarden kunnen zijn: vrijheid, betrouwbaarheid, veiligheid, creativiteit, waardering etc.

Bewust en onbewust niveau

Of waarom je zelfs overspannen of in een burn-out bent gekomen. Door met elkaar oefeningen te doen ontdekte ik dat mijn waarden op onbewust niveau toch een heel andere plek hadden dan op bewust niveau. Een zeer waardevolle oefening om uit de waarden die je bewust zo even op papier zet, de onbewuste belangrijkste waarden naar boven te halen.

Het werk past je niet meer?

Waarom is dit zo belangrijk? Omdat wanneer je deze waarden niet kunt vervullen in je werk, je op een gegeven moment het gevoel zult krijgen dat het werk niet meer past. Na langere tijd kan dit leiden tot verveling, overspannenheid of zelf een burn-out.

Ik ben benieuwd wat jouw belangrijkste waarden zijn in je werk. Dit zijn woorden zoals zichtbaarheid, creativiteit, verbinding etc. En na deze oefeningen te hebben gedaan herkende ik wat de reden was waardoor ik in het verleden in het werk in een burn-out ben gekomen en het gevoel had dat ik daar niet op mijn plek was.

Duidelijkheid

Mijn waarden werden in mijn werk maar voor een heel klein stukje vervuld, en dat was niet voldoende. Door oefeningen te doen en met de waarden aan de slag te gaan kan ook bij jou veel duidelijk worden en herken je misschien wel waarom je het gevoel hebt dat het werk niet helemaal past maar er misschien niet echt een aanwijsbare reden voor hebt. Een mooie ontdekkingstocht die je veel inzichten zal geven.

Gerelateerde informatie

Vragen

Heb je vragen? Neem gerust contact met mij op of laat een reactie achter.

About Agnes Jaspers

Ik ben Agnes, de drijvende kracht achter Natuurlijk Loop Pad. Ik heb een grote passie om mensen te helpen in hun kracht te staan. Een van mijn specialismen is diabetescoaching.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *