Dag van Ontspanning, Bezinning en Beleving

De winter is voorbij, de dagen worden weer langer, langzaam komt alles weer tot leven en de lente kondigt zich aan, lammetjes in de wei vol energie, planten en bloemen die weer opkomen in de bloei.  Wil jij ook weer tot bloei en tot jezelf komen? Wil je ervaren hoe het is om op deze dag weer op te laden en de energie te laten stromen? Geef dan jezelf een volle dag de Aandacht, want alles wat je aandacht geeft groeit!

Coachpraktijk Natuurlijk Loop Pad (voor Coaching en Mindfulness en Intuïtief Schilderen) en Move with me (voor Pilates, yoga, Mindfulness en Intuïtief Schilderen) hebben de krachten en kwaliteiten gebundeld en zijn er klaar voor om een bijzondere dag te organiseren.

Een dag speciaal voor jou! Een dag van Ontspanning, Bezinning en Beleving op een schitterende zeer unieke locatie namelijk het Koloniekerkje in Wilhelminaoord!

7 mei 2017 van 9:15 – 16:30

8 oktober van 9:15 – 16:30 

11 november 9:15 – 16:30

 

Agnes Jaspers | Natuurlijk Loop Pad
esmeralda

Agnes Jaspers

Ik ben Agnes, de drijvende kracht achter Natuurlijk Loop Pad. Mijn passie is om mensen weer in hun kracht te zetten en inzicht en overzicht te geven bij vraagstukken in het leven. Dit doe ik o.a. door middel van Wandelcoaching, Mindfulnesswandelingen en trainingen en Intuïtief schilderen.

Esmeralda van Liefland

Ik ben Esmeralda van Liefland, eigenaar van Move With Me en Van Liefland Natural Horse Riding. Mijn grootste passie is mensen & paarden helpen doormiddel van o.a. Yoga, Pilates & Natural Horsemanship.  Uiteraard blijven wij dan wel met beide benen op de grond staan!

Doel van deze dag

Het doel van deze dag is om thuis te komen met het gevoel van rust, ontspanning, inzichten, ontmoetingen, verbinding en beweging. Tijdens deze dag nemen we de tijd voor diverse workshops, namelijk Yoga, Intuïtief Schilderen, Mindful wandelen en een Klankschalensessie. Ook de inwendige mens zal goed worden verzorgd met een heerlijke lunch en uiteraard koffie en thee en lekkere versnaperingen tijdens de pauzes.

Praktische informatie

Graag ontvangen we je deze dag om 9.15 bij het Koloniekerkje in Wilhelminaoord met koffie/ thee, en starten de workshops om 9.30 uur. Rond 16.30 uur ronden we deze dag af.

Het maximum aantal deelnemers voor deze dag bedraagt 12 personen, de dag zal doorgaan bij minimaal 6 deelnemers. Meld je op tijd aan want vol = vol!

De investering voor deze dag bedraagt slechts € 119,00 inclusief materialen, lunch en btw.

Mindfulness

In deze tijd gaan we maar door en door en denken we bijna niet meer aan onszelf. Met gevolg dat we vaak last hebben van spanningsklachten, en vermoeidheid. Onze concentratie neemt af en we kunnen niet meer goed functioneren in het dagelijkse leven. Kortom: het wordt tijd dat we daar iets aan gaan doen!

Ademhaling en ontspanning

Tijdens de Mindfulness gaan we dieper op het bewust zijn in, het ervaren van eigen emoties, hoe ga je ermee om, ademhalingsoefeningen en ontspanningsoefeningen. We worden ons meer bewust wat er zich allemaal in ons hoofd en lichaam afspeelt en we leren meer onze zintuigen te gebruiken. Mindfulness betekent simpelweg: Bewust zijn van de huidige ervaring; aandacht hebben voor wat er gebeurt in het hier en nu, zonder te (ver)oordelen.

Afstand nemen van de spinsels in je hoofd.

Waar je aandacht is, daar ben jij. Maar heel vaak is onze aandacht niet in het hier en nu, maar in het verleden of de toekomst. We leven vaak op de automatische piloot, zonder ons hier bewust van te zijn. Mindfulness is een vaardigheid die je kunt oefenen. Mindfulness gaat over de kunst om aanwezig te zijn in het hier en nu en hierdoor kun je intenser leven. En door vaker je aandacht te sturen, leer je afstand nemen van de spinsels in je hoofd. Je kunt je beter concentreren, en je ontspant makkelijker.

Onderdelen van ons Mindfulnessprogramma kunnen zijn:

DIT ZEGGEN EERDERE DEELNEMERS (TESTIMONIALS)

”Van te voren wist ik zeker dat de Dag van Ontspanning, Bezinning en Beleving iets voor mij zou zijn. Heb veel inzicht over mijzelf gekregen, voor wat ik nu en later met mijn leven wil. Wie en hoe ik wil zijn. En het acceptatie en vrede hebben dat niet alles nu moet. Was fijn om andere mooie mensen te ontmoeten. Werd door hun ook erg geïnspireerd.

Ik zou deze dag zeker aanbevelen aan mensen die het te druk hebben om stil te staan in hun leven en geen ruimte in het hoofd hebben om inzicht te krijgen.”

-Anelise-

”Ik vond het erg vernieuwend dat er meerdere dingen op een dag zijn. Ik vind dit echt een pluspunt. verder zou ik jullie dag aanbevelen aan mensen die hier in geïnteresseerd zijn, en heeft het mij een stap dichterbij mezelf gebracht.”

-Joke-

INSCHRIJVEN?

Ben je getriggerd? Schrijf je nu direct in voor de dag van Ontspanning, Bezinning en Beleving.

Mindful wandelen

Tijdens een mindfulnesswandeling lopen we grotendeels in stilte. We zijn verbonden als groep maar ieder loopt voor zich. We doen korte eenvoudige meditatie-oefeningen, waarbij wij lopen of zitten. We gebruiken de natuur om onze zintuigen te verscherpen en onze aandacht te kunnen verleggen van onze gedachten naar wat wij waarnemen.

Wij worden ons bewust van onze gedachten en leren dat wij niet onze gedachten zijn, maar ze kunnen waarnemen zonder oordelen. We worden ons bewust van onze ademhaling, de plek waar we altijd naartoe kunnen, de plek die altijd aanwezig is.

Mindful eten en drinken

We nuttigen een tussendoortje of maaltijd in stilte waarbij wij ons bewust zijn van onze reuk, smaak, en tastzin. We leren weer met aandacht te eten en drinken, waarbij we bewust worden wat we tot ons nemen.

Mindful fotograferen

We gaan naar buiten en laten ons leiden door de natuur. Het mindful fotograferen is gericht op het proces van het fotograferen in plaats van op het doel. Dat geeft niet alleen rust, maar het brengt je ook dichter bij jezelf. Door te fotograferen zetten we het moment stil en zijn we even helemaal in het nu.

We concentreren ons op wat we waarnemen en leggen dit vast. We starten altijd met een oefening om uit het hoofd te komen en de focus te verleggen van “doen” naar “zijn”. Daarna krijg je een inspirerende opdracht, waar je ongeveer een half uur op een relaxte manier mee bezig kunt zijn.

Zo’n opdracht kan bijvoorbeeld een thema zijn, of het fotograferen bij een gedicht of het verbeelden van een symbool. Een specifieke camera is hiervoor niet nodig, een smartphone voldoet ook prima.

Workshops/klankschalensessie

Verder vinden de volgende workshops/sessies plaats:

 

 

 

1

 

 

 

 

Hatha Yoga

Hatha Yoga is een tak van Yoga, bestaande uit een tal van lichaamshoudingen (asana’s) om een goede beheersing te krijgen over het lichaam en geest. Natuurlijk zijn deze niet altijd even makkelijk, maar net als in het dagelijkse leven proberen we er zo makkelijk en soepel mogelijk door heen te gaan. Tijdens de lichaamshoudingen gaan we in op de ademhalingstechnieken (pranayama) en leren wij door te ademen.

Hier in het Westen is het de vorm van Yoga die bekendheid heeft, waardoor men vaak Hatha Yoga bedoelt wanneer ze spreken van Yoga.

Meditatie is voor velen onder ons een belangrijke afronding om een eenheid van het lichaam en geest te voelen. Hatha Yoga kent eveneens enkele series van asana’s die bewegend worden uitgevoerd, waarvan de Zonnegroet de bekendste is.

Door het  beoefenen van Hatha Yoga kun je leren onthaasten en ben je minder gestrest. De technieken hebben dan ook een gunstig effect op het zenuwstelsel, de klieren en andere belangrijke organen en er treedt over het algemeen een versoepeling van het lichaam op.

2

Klankschalensessie

Klanken en trillingen zijn al zo oud als men kan herinneren, sommige voelen prettig aan terwijl anderen als minder prettig ervaren kunnen worden. Dit verschilt ook weer van persoon tot persoon, want iedereen is weer anders.

Dat de klanken iets met je doen, is zeker!
Het doel van een klanksessie is om in een diepe ontspanning te komen, zodat het lichaam en de geest op een liefdevolle manier tot rust kunnen komen.

Normaal gesproken rust je uit terwijl je slaapt en wordt je opgeladen en uitgerust wakker. In de praktijk blijkt dit niet altijd het geval te zijn, stress en spanning hebben vaak de overhand en het lichaam zit vol waardoor er niet kan worden opgeladen.

Langdurig in een stressvolle omgeving is niet gezond, en dit willen we voorkomen. Door naar de geluiden en klanken van de instrumenten  te luisteren, word je als het ware op reis meegenomen naar jezelf.

Je wordt je bewust van de energie die je bij je draagt en spanningen kunnen loskomen. Op deze manier maak je dus ruimte voor nieuwe energie die je weer verder kan helpen!

 

 

3

Intuïtief Schilderen

Genieten van schilderen vanuit jouw intuïtie, vanuit de verbinding met jezelf, jouw gevoelens en emoties. Alles mag er zijn e niets moet. We gaan vooral een creatieve flow op gang brengen. Jezelf openen voor wat zich mag aandienen. De schilderijen hoeven niet te voldoen aan de verwachtingen van anderen. Hoeven niet te lijken op een plaatje. De beelden komen vanuit jezelf. Vanuit je hart naar je handen werk je aan je schilderij.

We beginnen met een korte ontspanningsoefening om even helemaal bij jezelf te komen, je dagelijkse zorgen en beslommeringen los te laten en in het nu te komen. Soms gebruiken wij daarbij mooie rustgevende muziek of lezen we een gedicht. Vanuit die ontspanning ga jij aan de slag en is op het doek te zien wat in jou leeft. Je staat stil bij wat er is en geeft daar in vorm en kleur expressie aan. Je zult verrast zijn door het resultaat!

Ja, ik wil meedoen met de dag van ontspanning, bezinning en beleving